Verwarde man opgepakt op Rotterdam Centraal

Hij zei een explosief bij zich te hebben waarop het treinverkeer werd stilgelegd en het station ontruimd.

Verlaat direct het station
Verlaat direct het station NRC / Koen Smeets

De politie heeft vrijdagmiddag een verwarde man aangehouden op een van de perrons bij Rotterdam Centraal. De man meldde rond 11.30 uur bij de politiemeldkamer dat hij zichzelf iets aan dreigde te doen op het station. Ook zou hij een explosief bij zich dragen. Daarop werd uit voorzorg het treinverkeer stilgelegd en het station ontruimd.

Hoewel de politie de 38-jarige man om 12.20 uur heeft kunnen aanhouden en geen explosieven bij hem heeft aangetroffen, werd het station pas ruim een uur later vrijgegeven. De politie had die tijd nodig om te onderzoeken of de man nog voorwerpen had achtergelaten. De NS meldt dat de storing voorbij is en dat naar verwachting rond 15.00 uur de treinen weer volgens dienstregeling rijden.

Uit een persbericht van de politie blijkt dat de man een bekende is van de politie “die zich met zijn verwardheid regelmatig manifesteert”.

Twitter avatar Politie_Rdam Politie Rotterdam eo Verdachte #CSRotterdam aangehouden. Man oogt verward. Meldde dat hij een explosief bij zich had. Verdachte heeft niets bij zich.