Japans jongetje levend gevonden

Een 7-jarig jongetje dat sinds zaterdag werd vermist in Japan is levend teruggevonden. Het kind was door zijn ouders voor straf achtergelaten in het bos en vervolgens spoorloos verdwenen. Er was een grote zoekactie op touw gezet waar 180 mensen aan meewerkten. Uiteindelijk werd de jongen, bijna een week na zijn vermissing, gevonden door een militair.

Yamato werd zaterdag door zijn ouders bestraft omdat hij steentjes had gegooid naar voorbijgangers en auto’s. Ze brachten hem naar het bos en reden met de auto weg. Toen ze een paar minuten later terugkeerden om hun kind weer op te halen, bleek hij verdwenen. Zaterdag zouden de reddingsdiensten hem opgeven. In het bos leven ook beren.

Waarschijnlijk is Yamato zaterdagavond meteen gaan lopen. Na zo’n zeven kilometer vond hij onderdak in een loods, een gebouw dat door de luchtmacht gebruikt wordt voor trainingen. Er was water en een matras, maar geen voedsel, verlichting of verwarming. Uiteindelijk werd Yamato ontdekt door een militair, die in de loods een training wilde voorbereiden.

Yamato is per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis. Zijn lichaamstemperatuur bleek aan de lage kant en hij was enigszins uitgedroogd. Ook had hij sinds zaterdag niets gegeten. Hij is nu herenigd met zijn ouders. De vader van de jongen bood iedereen huilend zijn excuses aan en kondigde aan een betere vader te zullen worden. (NRC)