In beeld

Sonsbeek ’16: mensen ontmoeten, vrienden maken

Het Indonesische collectief Ruangrupa organiseert de elfde editie van de grote beeldenexpositie ‘Sonsbeek’ die zaterdag in Arnhem opent. Anders dan voorgaande jaren zullen er geen kant-en-klare autonome sculpturen in het park worden neergezet, maar worden er installaties gebouwd die bedoeld zijn om te gebruiken. ‘Transaction’ is het motto: mensen ontmoeten, ideeën uitwisselen.
Dit beeld van Folkert de Jong ondergaat een transformatie: het groeit en dijt uit, raakt misvormd en verandert in iets monsterlijks. De kunstenaar liet zich inspireren door de film The Fly (1986) waarin de hoofdpersoon langzaam in half vlieg, half mens verandert.
Maurice Boyer
The Happy Camper van Louie Cordero op de elfde editie van de grote beeldenexpositie ‘Sonsbeek’ die zaterdag in Arnhem opent.
Maurice Boyer
De kolossale constructie Bamburst van Eko Prawoto, is geheel opgetrokken uit bamboe.
Maurice Boyer
Eko Prawoto liet voor zijn werk Bamburst professionele ‘bamboe-knopers’ speciaal uit Yogyakarta overvliegen om een tropische variant van de Stadsvilla te vervaardigen.
Maurice Boyer
Bamboe is net zo hard als beton, en even sterk als staal, maar zeer duurzaam: het is de snelst groeiende plant ter wereld. Eko staat bekend om zijn expertise op het gebied van de Indonesische bamboetraditie en kunstinstallaties en projecten die hij voor de gemeenschap maakt.
Maurice Boyer
Agung Kurniawans performance, Remember Day Parade and after, vond speciaal voor transHISTORY plaats in Arnhem op 2 juni jl. Deelnemers verbeeldden personages uit de koloniale geschiedenis zoals het leger, de KNIL-soldaten, de guerrilla’s en de bevolking. De overblijfselen van de performance vormen onderdeel van de tentoonstelling.
Maurice Boyer
Het Berlijnse collectief KUNSTrePUBLIK maakte tussen de Zijpendaalseweg en de grote vijver een bijzonder parlement, waar op een even bijzondere manier commentaar wordt gegeven op de huidige migratiecrisis in Europa.
Maurice Boyer