Prince overleden door overdosis pijnstillers

De Amerikaans popster Prince is overleden door een per ongeluk, door hemzelf genomen overdosis pijnstillers. Dat heeft de patholoog-anatoom die het onderzoek naar de doodsoorzaak leidde bekendgemaakt. De 57-jarige Prince werd op 21 april dood gevonden op zijn landgoed Paisley Park. Zelfmoord werd al gauw uitgesloten. Het gaat om de pijnstiller fentanyl. Dat is een synthetisch opiaat tegen chronische pijn, maar het middel is ook verslavend. De pijnstiller is sterker dan heroïne, het gevaar van een overdosis is groot. Persbureau AP citeert een anonieme vriendin van Prince die zegt dat hij fysieke problemen met knieën en heupen had als gevolg van zijn optredens.

In de VS overleden in 2014 zo’n 19.000 mensen aan de gevolgen van een overdosis van een voorgeschreven pijnstiller, aldus persbureau AP.

Het is nog onduidelijk of de door Prince ingenomen fentanyl was voorgeschreven door een arts. (NRC)