Zangeres, presentatrice en latere rechter Corry Brokken op 83-jarige leeftijd overleden

None
Foto Kippa

Zangeres Corry Brokken is donderdag op 83-jarige leeftijd overleden. Dat liet haar familie weten. In 1956 was Brokken een van de eerste Nederlandse inzendingen voor het Eurovisiesongfestival, dat ze een jaar erna won met het nummer Net als toen.

Brokken, geboren in Breda, debuteerde bij de AVRO in 1952 in het radioprogramma Een lied en een vleugel. In 1962 en 1995 ontving ze een Edison-award. Brokken was ook radio- en tv-presentatrice.

Op 42-jarige leeftijd begon Brokken nog aan een studie rechten. Tijdens die studie scheidde ze van haar man, theaterproducent René Sleeswijk, begon een relatie met studiegenoot Jan Meijerink, en begon met hem een advocatenpraktijk. In 1990 werd ze benoemd tot rechter bij het gerechtshof in Den Bosch.

In totaal nam Brokken deel aan drie Eurovisiesongfestivals, en is daarmee Nederlands recordhoudster. In 1957 won ze met Net als toen, in 1956, de eerste editie van het festival, zong ze Voorgoed voorbij, in 1958 werd ze laatste met Heel de wereld.

In 2003 nam Brokken plaats in de jury van de Nederlandse songfestivalfinale. In 2008 werd Brokken getroffen door een herseninfarct, waar ze langdurig van moest revalideren. (ANP/NRC)