Minstens 22 doden bij Indiase krakersrellen

De politie opende het vuur nadat krakers in een park twee agenten gedood zouden hebben.

De politie ontruimt het kamp van de krakers.
De politie ontruimt het kamp van de krakers. Still uit een video / AP

Bij botsingen tussen krakers en de politie zijn in een park in de Indiase stad Mathura zeker 22 doden gevallen. Volgens de politie brak het geweld uit nadat de krakers twee agenten hadden gedood, meldt persbureau Reuters.

Donderdag bepaalde de rechter dat de ongeveer drieduizend mensen die het park bezet houden, moesten worden verwijderd. De krakers zouden eerdere bevelen om te vertrekken in de wind geslagen hebben. Minister van Binnenlandse Zaken Debashish Panda van de staat Uttar Pradesh zei tegen Reuters dat de politie in eerste instantie traangas en rubberkogels had ingezet, maar met scherp schoot nadat de agenten werden gedood.

De politie zegt te onderzoeken waarom de krakers in het park bivakkeren. Het zou mogelijk gaan om een sekte. Volgens de politiechef hebben de krakers hun tenten in brand gestoken. In het kamp zouden wapens gevonden zijn. Tweehonderd mensen werden gearresteerd.