In beeld

Grenzeloze Rotterdammers

Het project Grenzeloze Rotterdammers brengt de naoorlogse migratiegeschiedenis in beeld met een 8-delige documentaireserie en een expositie. Fotograaf Peter de Krom en journalist Dore van Duivenbode tonen hoe immigranten, repatrianten en vluchtelingen zich in de stad hebben geworteld.
Het project is een samenwerking met Rotterdam viert de stad, de manifestatie die terugblikt op 75 wederopbouwjaren. Uit deel 2: Warm welkom. Op zaterdag 14 mei 2016 herdenkt de Molukse gemeenschap de Molukse verzetsheld Thomas Matulessy alias Pattimura door middel van en hardloop- en wandeltocht van 30 km.
Peter de Krom
Na een periode van herdenken, is volgens makers Dore van Duivenhove en Peter de Krom het moment gekomen om de balans op te maken. Uit deel 3: In transit. Jongeren lopen met hun stoelen voor een mobiele hang/zitplek door de Tarwewijk. Foto:
Peter de Krom
Deel 6: Vervlogen land. Een portret van Boka Nathie uit Delfshaven.
Peter de Krom
De documentaireserie wordt iedere dinsdag om 18:15 uur uitgezonden op OPEN Rotterdam, en iedere zondag om 17:00 uur op RTV Rijnmond. Deel 8: De grenzen voorbij. Op reportage in Beverwaard.
Peter de Krom
De expositie van fotograaf Peter de Krom is tussen 5 juni en 31 juli te zien aan de Leuvehaven 59.
Peter de Krom
Drie jongens verstoppen zich op dezelfde plek in Rotterdam West.
Peter de Krom