Eindelijk bieremoji’s voor speciaalbierdrinkers

De Belgische brouwers vonden het tijd voor meer diversiteit. Nu zijn er zestig opties.

Vers gelanceerd.
Vers gelanceerd. Beeld Belgian Beer Emojis

Onacceptabel is het, dat al het bier in de wereld van emoji’s vertegenwoordigd wordt door een enkel glas. Waar zijn het bolleke en het koetsiersglas? Wat als de mensen denken dat ik mijn Vlaams rood bruin uit een pul drink? Straks word ik ontvriend op Untappd. Gelukkig heeft de federatie van Belgische brouwers nu een oplossing gelanceerd: meer dan zestig emoji’s van verschillende glazen Belgisch speciaalbier.

Het spectrum is breder dan een halve liter Amerikaanse ondergistende nattigheid, vinden de Belgen. De federatie Belgian Brewers, waarin alle Belgische brouwerijen zijn verenigd, miste lambics, quadrupels, saisons en al die andere stijlen die het land rijk is. De lijst van zestig glazen die nu zijn gelanceerd, zullen de komende tijd dan ook worden uitgebreid. Zo kan op termijn eindelijk de Cantillon-mens zich onderscheiden van de 3Fonteinen-drinker en de Struise-adept zich afzetten tegen de Rochefort-fan.

Wie zich in haar of zijn vrijheid beknot voelt door de emoji’s die standaard door telefoons worden ondersteund, kan inmiddels kiezen uit een aardig scala aan uitbreidingen. Zo kwam de Finse regering met drie officiële Finse emoji’s: een sauna, een Nokia 3310 en een headbanger. Ook Kim Kardashian heeft haar eigen symbooltjes, de zogenoemde Kimoji (app store).

Overigens werken de emoji’s niet zomaar. Er moet eerst een app voor worden geïnstalleerd. De officiële lijst met emoji’s wordt vastgesteld door het Unicode Consortium.