Politie: terreuraanslag in Düsseldorf verijdeld

Duitsland zegt een grote terreuraanslag in de binnenstad van Düsseldorf te hebben verijdeld, door de arrestatie van drie mannen die aanhangers zouden zijn van terreurgroep Islamitische Staat. De drie Syriërs werden donderdag in drie verschillende deelstaten opgepakt. Een vierde Syriër die bij de voorbereidingen voor de aanslag een hoofdrol gespeeld zou hebben, zit gevangen in Frankrijk. De mannen, die zich uitgaven voor vluchtelingen en via Turkije naar Duitsland kwamen, zouden van IS de opdracht hebben gekregen met zelfmoordvesten en machinegeweren aanslagen te plegen, vergelijkbaar met die in november in Parijs. Aanwijzingen voor concrete voorbereidingen, hebben de autoriteiten naar eigen zeggen niet. Ze zijn de mannen op het spoor gekomen via informatie van Franse collega’s. (NRC)