De Thuiskok: Marokkaanse Snickers

De Marokkaanse keuken is overwegend traditioneel van aard, maar Mounir Toub, auteur van Mijn Arabische keuken, weet er hier en daar een moderne draai aan te geven. Zoals met dit recept voor chocolade met pinda’s van zijn vrouw Lemya. Inderdaad net Snickers, een fijne oosterse snack. Als je mooie vormpjes wilt maken bovenop de Snickers, heb je een spuitzak nodig. Maar je kan de witte chocolade natuurlijk ook gewoon bovenop uitsmeren met een pannenlikker.

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Maal de pinda’s en biscuits fijn en meng met de gecondenseerde melk, poedersuiker, merg van het vanillestokje en het kaneelpoeder. Schep het mengsel in een met bakpapier bekleed bakblik en druk goed aan. Smelt de pure chocolade au bain-marie en smeer de chocolade over het mengsel. Vervolgens smelt je de witte chocolade en schep deze in een spuitzakje. Knip de punt van het spuitzakje en maak lange strepen over de pure chocolade. Met behulp van een prikker beweeg je in tegengestelde richting van de witte chocolade: eerst van boven naar beneden en dan van beneden naar boven zodat je een mooi motief krijgt. Laat de chocolade in de koelkast stollen. Snijd de koekjes in rechthoeken en leg in mooie papieren bakvormpjes.