Drie doden, 302 mensen gered voor kust Kreta

Bij een reddingsoperatie deze vrijdagochtend op de Middellandse Zee zijn ten minste drie mensen omgekomen. 302 opvarenden zijn tot nu toe gered. De Griekse kustwacht, die voor reddingsoperatie verschillende boten, een militair vliegtuig en drie helikopters heeft ingezet, ontdekte de 25 meter lange boot terwijl snel water maakte. De boot, die leek op een vissersboot, bevond zich op dat moment op zo’n 70 zeemijl voor de kust van Kreta. Waarschijnlijk is de boot vertrokken uit Libië. Ook over de identiteit van de opvarenden zijn nog geen gegevens. Volgens de Verenigde Naties zijn alleen al deze week zo’n 2.500 mensen omgekomen bij hun poging de Middellandse Zee over te steken. De meeste vluchtelingen komen uit Afrikaanse landen als Nigeria en Eritrea. (BBC, AP)