Bertens eervol ten onder in halve finale Roland Garros

De Wateringse moest na een boeiend duel haar meerdere erkennen in Serena Willams: 6-7 (7), 4-6.

Kiki Bertens verloor vrijdag in de halve finale van Roland Garros van de als eerste geplaatste Serena William: 6-7 (7), 4-6.
Kiki Bertens verloor vrijdag in de halve finale van Roland Garros van de als eerste geplaatste Serena William: 6-7 (7), 4-6. Foto: Thomas Samson / AFP

Kiki Bertens is er vrijdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van Roland Garros. In de halve finale verloor ze na een mooie partij van de als eerste geplaatste Serena Williams: 6-7 (7), 4-6.

Vooraf waren er twijfels over de fysieke gesteldheid van de 24-jarige Wateringse, wegens een peesonsteking in haar kuit. Bertens opende echter verrassend sterk door Williams meteen in haar eerste servicegame te breken. Haar eigen opslagbeurt behield ze daarna op love.

Op 5-3 kreeg Bertens een setpunt, maar op 30-40 sloeg ze de bal in het net. De game daarna sloeg Williams toe met een break: 5-5. In de tiebreak die volgde maakte de Amerikaanse het af: 9-7.

De tweede set begon wederom veelbelovend met een break voor Bertens. Williams kwam echter terug tot 2-2 en brak Bertens op 3-3. De Nederlandse wist daarna het tij niet te keren en Williams speelde de wedstrijd professioneel uit: 4-6. Williams neemt het zaterdag in de finale op tegen de Spaanse Garbine Muguruza, die vrijdag eenvoudig won van de Australische Samantha Stosur: 6-2, 6-4.

Tegenover NOS laat Bertens weten er alles aan te hebben gedaan:

“Dit is heel erg jammer. Ik was er heel dichtbij. Ik ging er vol op vanaf de eerste klap, heb aanvallend gespeeld en er alles aan gedaan. Ik heb heel veel pijn geleden, gelukkig heb ik wel tussendoor nog een beetje kunnen genieten van de atmosfeer. Je bent er zo dichtbij, dus je gaat maar door. Helaas heb ik het net niet gered. Nu ga ik uitrusten en dan weer hard aan de slag om nog meer mooie dingen mee te maken.”

Bertens was de zevende Nederlander die ooit in een halve finale van een grand slam stond.

Lees hier de ontwikkelingen van de wedstrijd terug.