Vektor houdt bijna afgeschreven genre fris

None

Ooit was thrash metal de grootste en belangrijkste stroming van alle harde genres. Maar de tijd dat grote thrash-bands als Slayer of Megadeth spannende muziek maakten is lang voorbij, en nieuwe vlaggendragers zijn er nauwelijks.

Gelukkig is er Vektor.

Hun progressieve thrash metal heeft op Terminal Redux alles wat het genre zo aantrekkelijk maakt, zonder de klassiekers te herkauwen. Ze vinden liever uit hoe ze herkenbare thrash-elementen – razendsnelle riffs, weelderige solo’s en een notendichtheid zo ondoordringbaar als de Amazone – kunnen combineren met jazzy passages, hemelse Hair-koortjes en harmonieuze gitaarlijnen.

Vooral in ‘Ultimate Artificer’, ‘Pillars of Sand’ en ‘Charging the Void’ laat Vektor horen hoe knap ze ouderwets headbangbare muziek fris en spannend houden.

    • Peter van der Ploeg