Torens De Rotterdam verkocht aan Koreaanse beleggers

Het megaproject van Rem Koolhaas is 44 verdiepingen hoog en naar schatting voor 350 miljoen gebouwd.

Gebouw De Rotterdam op de Kop van Zuid.
Gebouw De Rotterdam op de Kop van Zuid. ANP / Lex van Lieshout

Het megaproject van architect Rem Koolhaas (71), De Rotterdam aan de oevers van de Maas, is verkocht. De Rabo Vastgoedgroep heeft bekendgemaakt dat een consortium van Koreaanse beleggers de overgebleven twee van de drie torens hebben gekocht. Welke prijs is betaald, wordt niet bekendgemaakt.

De woontoren van het gebouw werd al eerder verkocht aan Amvest. Voor de twee overgebleven torens is sinds de oplevering eind 2013 gewacht op een koper. Het gaat onder andere om circa 75.000 vierkante meter kantoorruimte, het nhow hotel met 278 kamers en ongeveer 2.000 vierkante meter congres- en evenementenruimten.

De bouwkosten van het hele project worden geschat op 350 miljoen. Volgens de Rabo Vastgoedgroep is meer dan 95 procent van het gebouw inmiddels in gebruik.

 ANP / Robin van Lonkhuijsen

De Rotterdam gezien van de Erasmusbrug. ANP / Robin van Lonkhuijsen

Het hele pand, het grootste multifunctionele gebouw van Nederland, is maar liefst 44 verdiepingen hoog en telt een vloeroppervlak van circa 160.000 vierkante meter. De periode 2013/ 2014 was qua architectuur rijk voor de Maasstad, toen opende ook het vernieuwde Rotterdam Centraal en de Markthal.

Lees een interview met Koolhaas: ‘Nederland was doorslaggevend voor mijn werk’

RTV Rijnmond maakte in 2013 dit item over het gebouw, met een rondleiding door de projectleider:

    • Liza van Lonkhuyzen