‘Prince overleed door overdosis pijnstillers’

Een persoon die betrokken is bij de autopsie bevestigt hiermee geruchten die al langer de ronde gingen.

Een fan rouwt bij een herdenkingsplek in Minneapolis, waar Prince zijn carrière begon.
Een fan rouwt bij een herdenkingsplek in Minneapolis, waar Prince zijn carrière begon. Foto Mark Ralston / AFP

Prince is overleden door een overdosis pijnstillers. Dat heeft een persoon die betrokken is bij de autopsie tegen persbureau AP gezegd. Prince werd op 21 april dood gevonden op zijn landgoed Paisley Park in het Amerikaanse Chanhassen, vlak bij Minneapolis.

De informatie bevestigt geruchten dat Prince overleed aan een overdosis medicatie. Zelfmoord werd al gauw uitgesloten.

Voorgeschreven medicatie

Het onderzoek richt zich onder meer op wat zijn dokter hem in de weken voor zijn dood voorschreef. Huisarts Michael Todd Schulenberg zag Prince twee keer in de maand voor zijn dood en schreef medicatie voor. Welke is niet duidelijk, ook niet of Prince de medicijnen ingenomen heeft.

Een week voor zijn dood moest Prince met spoed naar het ziekenhuis. Daarvoor moest zijn vliegtuig een noodlanding maken. Volgens AP werd Prince bewusteloos gevonden in het vliegtuig en kreeg hij snel Narcan toegediend, dat wordt gebruikt als een overdosis pijnstillers vermoed wordt.

Eerder berichtten Amerikaanse media dat de pijnstiller Percocet in het lichaam van Prince was aangetroffen. Op de plek waar hij overleed werden ook voorgeschreven pijnstillers gevonden. Een andere betrokkene bij het onderzoek zegt tegen AP dat het autopsierapport waarschijnlijk vrijdag wordt vrijgegeven.

    • Menno Sedee