Zanger met de mooie meisjes

Adam Levine is overal in Hollywood. De zanger van Maroon 5 is tegen wil en dank een beroemdheid in de filmwereld.

None

Adam Levine begint aan het Kevin Bacon-syndroom te lijden. Net als acteur Bacon lijkt de zanger van popband Maroon 5 overal op te duiken, waar je ook kijkt in de film- en tv-wereld.

Met zijn band heeft Levine (37) al jaren succes. Ooit werd hij, tot zijn afgrijzen, tot nieuwe King op Pop gekroond. Tegenwoordig is hij jurylid van The Voice. De flitsende zangcompetitie, bedacht door John de Mol, overschaduwt al lang het (net gestopte) American Idol. Met slim, meestal opbouwend commentaar speelt Levine een hoofdrol in dat succes.

En hij bemoeit zich met films. Hoewel hij uit Los Angeles komt, hield de zanger zich tot voor kort verre van Hollywood. „Als je hier opgroeit, leer je dat beroemdheid niks is”, zegt Levine met minachting in zijn stem. „Je bent omringd door celebrity’s.” Vandaag zit die celebrity zelf tegenover een groepje journalisten, om een filmproject op weg te helpen. Tegen wil en dank: zijn nukkigheid wijkt niet.

Sing Street is een intieme indy-musical van de Ierse regisseur John Carney, bekend van Once (2007) en Begin Again (2013), waarin Levine ook al opdook. De film is dit voorjaar eerst uitgebracht in New York en Los Angeles, om wat buzz te genereren. Levine componeerde één song voor de soundtrack; dat nummer (Go Now) en zijn betrokkenheid worden uitgemolken ter promotie van de film. Sing Street is een genot voor iedereen die in de jaren tachtig met Duran Duran meezong. Hoe is dat newwavegevoel zo goed gevangen? „Cocaïne en hairspray”, roept Levine. „We denken alleen aan de kapsels en neon, terwijl er geweldige muziek werd gemaakt.”

Duidelijk is dat Levine serieus genomen wil worden. „Die zanger met de mooie meisjes, een bimbo”, omschreef hij ooit zijn eigen imago. Dankzij The Voice, zijn filmwerk en nieuwe vaderschap schuift dat beeld, maar voorlopig zit hij nog in de spagaat tussen papa en Sexiest Man Alive: een beroemdheid die de schijnwerpers tegelijk wil opzoeken en vermijden.

    • Diederik van Hoogstraten