Broeckx blijft in coma, ploeg start in Luxemburg

Wielrenner Stig Broeckx is dinsdag in het ziekenhuis in Aken twee keer geopereerd aan de toenemende druk in zijn hersenen na een zware val in de Ronde van België. Door de dubbele ingreep is de hersendruk gestabiliseerd, laat zijn ploeg Lotto-Soudal weten in een verklaring. De 26-jarige Belg blijft de komende tijd in een kunstmatige coma om zijn lichaam de kans te geven te herstellen van de operaties en de verwondingen. Verder prognoses kunnen nog niet gemaakt worden.

Broeckx was het voornaamste slachtoffer van een massale valpartij zaterdag tijdens de vierde etappe van de Ronde van België. De crash werd veroorzaakt door twee motorrijders die het peloton wilden passeren. Negentien renners raakten betrokken, van wie er elf naar het ziekenhuis moesten. Lotto-Soudal, dat zich na het ongeluk terugtrok uit de Ronde van België, start woensdag wel in de Ronde van Luxemburg. „Onze gedachten zijn bij Stig die nu een zware strijd levert”, aldus ploegleider Mario Aerts. „Prestaties doen er niet toe deze week.” (ANP)