Recensie

Voor sadisten die dieren haten

None

Ben je een sadistische dierenmartelaar? Dan is het virtuele bloedbad dat je kan aanrichten in Super Rocket Pets waarschijnlijk iets te saai voor je. Maar voor iedereen die het leuk vindt om schattig ogende konijntjes, varkentjes of aapjes in een kanon te lanceren en te zien waar de dieren eindigen – boven op vlijmscherpe messen of in stukken na een explosie – is dit spel een aanrader. Super Rocket Pets is een combinatie van Partij voor de Dieren-nachtmerrie Happy Tree Friends, oude Flash-game Hedgehog Launch en Super Mario Bros. Dat blijkt een opwindende ménage à trois op te leveren. Je lanceert ‘Pluisje’ door op het speelscherm te tikken. Een krachtmeter geeft aan hoe snel het beestje zich richting de dood beweegt. Wanneer de kracht van de lancering weggeëbd is, kun je als in een platformspel door het scherm lopen. Een jetpack – die je met een tik activeert – helpt je munten te verzamelen en raketten te ontwijken. Met die munten kun je alles in het spel upgraden om steeds verder in de levels te komen met je huisdier. Het enige minpunt vormen de vele advertenties.