Pellè met Italië naar EK, Keane mee met Ierland

Graziano Pellè gaat met Italië mee naar het EK. De spits van Southampton zit bij de definitieve selectie die de Italiaanse bondscoach Antonio Conte dinsdagavond presenteerde. De oud-Feyenoorder scoorde zondag nog in de oefenwedstrijd van Italië tegen Schotland op Malta (1-0). Pellè (30) debuteerde twee jaar geleden in het Italiaanse elftal. De spits van Southampton heeft intussen twaalf interlands op zijn naam staan, waarin hij vijf doelpunten maakte. Hij was tijdens de EK-kwalificatie met drie treffers de meest trefzekere Italiaan. Conte moest zeven spelers teleurstellen. Riccardo Montolivo (62 interlands) is een van de afvallers. De 31-jarige routinier kampt met een kuitblessure. Italië is op het EK met België, Zweden en Ierland ingedeeld in poule E. Bij de Ieren gaat recordinternational en topschutter Robbie Keane (35) toch mee naar het EK. Over de deelname van de routinier van Los Angeles Galaxy was door een kuitblessure twijfel ontstaan maar de spits is dinsdag opgenomen in de selectie van bondscoach Martin O’Neill. (ANP)