Veertig dode tijgerwelpen ontdekt in Thaise tempel

De jonge dieren werden gevonden in een vriezer in de keuken van een boeddhistisch complex.

Verwaarloosde tijgers worden weggeleid uit een Boeddhistisch tempelcomplex.
Verwaarloosde tijgers worden weggeleid uit een Boeddhistisch tempelcomplex. Foto Christophe Archambault/AFP

Thaise autoriteiten hebben veertig dode tijgerwelpjes gevonden in de vriezer van een boeddhistisch tempelcomplex in de provincie Kanchanaburi. De ontdekking werd gedaan toen nog in leven zijnde tijgers werden weggehaald omdat ze worden verwaarloosd, meldt persbureau Reuters.

De vondst werd gedaan in een keuken van de Pha Luang Ta Bua Tiger-tempel. Autoriteiten hebben geen idee wat de monniken met de lijkjes van plan waren. Het is bekend dat bepaalde delen van tijgers worden gebruikt in Chinese medicijnen. De boeddhistische tempel is een toeristische trekpleister: vakantiegangers kunnen er op de foto met welpen die gevoerd worden.

Twitter avatar dariopignatelli Dario Pignatelli Thai DNP officers show 40 undeclared dead baby tigers found at #TigerTemple in #Kanchanaburi https://t.co/hAydQH29cd

De 147 aanwezige tijgers worden sinds het begin van dit jaar stapsgewijs uit het complex weggehaald. Volgens belangenorganisatie People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) Asia leven de dieren in erbarmelijke omstandigheden en worden ze slechts voor de toeristische kiekjes uit hun verblijven gehaald. Momenteel zijn er nog 82 tijgers aanwezig rond de tempel.

Twitter avatar PETAAsia PETA Asia (2/4) The tigers are heavily sedated & reportedly beaten with sticks while tourists are encouraged to stroke, sit & even lie on the animals.

De afgevoerde tijgers worden ondergebracht in wildparken waar hun leefomstandigheden beter moeten zijn dan in de Pha Luang Ta Bua Tiger-tempel.

    • Jorg Leijten