Van der Gaag nieuwe trainer Excelsior

De 44-jarige coach is de opvolger van de opgestapte Alfons Groenendijk.

Excelsior eindigde afgelopen seizoen als vijftiende in de Eredivisie.
Excelsior eindigde afgelopen seizoen als vijftiende in de Eredivisie. Foto Koen van Weel/ANP

Mitchell van der Gaag is de nieuwe trainer van de Rotterdamse voetbalclub Excelsior. De coach is de opvolger van Alfons Groenendijk, die na één jaar afzwaait. Van der Gaag leidde afgelopen seizoen FC Eindhoven naar de vierde plaats in de Jupiler League. De club werd in de tweede ronde van de play-offs van de Jupiler League uitgeschakeld door NAC.

Twitter avatar excelsiorrdam SBV Excelsior Lees hier het interview met onze nieuwe hoofdtrainer Mitchell van der Gaag https://t.co/GCyXoykOiV #samensterk #excelsiorrdam

De 44-jarige Zutphenaar tekent bij Excelsior een contract voor twee seizoenen. Van der Gaag was in het verleden onder meer coach van de Portugese clubs Belenenses en Maritimo Funchal,waarmee hij de voorronde van de Europa League haalde. Bij die laatste ploeg was Van der Gaag ook als speler actief. Hij kwam daarnaast uit voor onder meer PSV en FC Utrecht.

De trainer noemt de overgang naar Excelsior “een mooie stap”:

“Als club is Excelsior te vergelijken met FC Eindhoven, maar in Rotterdam is alles net wat groter en verder. De ambitieuze club wist zich niet voor niets voor de tweede achtereenvolgende keer direct te handhaven op het hoogste niveau.”

Groenendijk

Afgelopen seizoen werd Excelsior vijftiende in de Eredivisie. Ondanks deze knappe prestatie voor een club met een klein budget, besloot Alfons Groenendijk al na één jaar te stoppen bij de ploeg uit Rotterdam. De oefenmeester was naar eigen zeggen “op zoek naar een nieuwe uitdaging”.

    • Jorg Leijten