Twee doden door zelfmoordactie op campus in Los Angeles

Een man schoot eerst een andere man dood en daarna zichzelf.

Politie na de schietpartij op de campus van UCLA.
Politie na de schietpartij op de campus van UCLA. Foto Christine Armario / AP

Op de Universiteit van Californië (Los Angeles, UCLA) zijn twee mensen omgekomen bij een zelfmoordactie. Een man schoot eerst een andere man dood en daarna zichzelf. Dat heeft de politie van Los Angeles bevestigd.

Bij de lichamen werd een wapen aangetroffen en “iets dat leek op een afscheidsbrief”, aldus politiechef Charlie Beck in een persconferentie. Een grootschalige zoekactie van het gebouw, de campus en omgeving leverde niets op. De FBI was aanwezig voor het geval het een terroristische aanslag betrof.

De schietpartij vond rond 10:00 uur lokale tijd (19:00 uur in Nederland) plaats in een gebouw, Engineering IV, dat toebehoort aan het ingenieursdepartement. De situatie is nu onder controle en een onderzoek is nog gaande.

Twitter avatar LAPDHQ LAPD HQ #LAPD News: @LAPDChiefBeck Campus is now safe & incident is contained. 2 males are dead. Possible murder-suicide. @UCLABruinAlert @MayorOfLA

Tientallen politiewagens en helikopters waren ingezet bij de zoekactie. De campus werd twee uur lang volledig afgesloten. Sommige studenten verschansten zich in gebarricadeerde ruimtes. Alle lessen van de dag zijn opgeschort.

Twitter avatar newt_ripley Carrie Rapaport ⚽️ Using my belt to lock the door down. #UCLA #activeshooter https://t.co/XIxm0uWIe3
Twitter avatar karaleung Karaface Cops now checking door to door. Making sure doors are locked? #UCLA #UCLAshooting https://t.co/UALKHGTe6k

De campus van UCLA in het westen van Los Angeles is 1,7 vierkante kilometer groot. Er studeren ongeveer 43.000 mensen aan de UCLA, een van de meest vooraanstaande universiteiten ter wereld. Deze weken vinden de laatste examens van het jaar plaats.

    • Menno Sedee