Recensie

Springen tot de maker failliet is

None

Nitrome is de zeldzame ontwikkelaar die games met een constante kwaliteit uitbrengt. Hun nieuwste spel Leap Day is even absurd als het blauwe monster op een pogostick in Gopogo, even grappig als de ninjakikker in Green Ninja en even moeilijk als Harry Potter-parodie Magic Touch: Wizard for Hire. Maar dit keer zijn de advertenties in de game bijna onzichtbaar en dus minder storend. Leap Day biedt spelers elke dag een compleet nieuw level aan met nieuwe tegenstanders. De makers zeggen tot het einde der tijden, maar laten we stellen: totdat Nitrome failliet gaat. In dit spel moet je, zoals de titel al doet vermoeden, springen, en een geel monster veilig manoeuvreren langs tegenstanders en obstakels. Onderwijl verzamel je fruit en daarmee kun je schatkisten openen. Dat kan ook door advertenties te bekijken. Leap Day is een vrolijke versie van Flappy Bird die ondanks de hoge moeilijkheidsgraad erg vermakelijk blijft.

    • Hans Klis