50Plus-stemmer vertrouwt Henk Krol niet

Veel vertrouwen hebben burgers al niet in politici, maar bij de één vallen de cijfers net wat meer tegen dan bij de ander. Dat blijkt deze woensdag uit data van onderzoeksbureau Ipsos. Het minste vertrouwen geniet Henk Krol van 50Plus. Van de kiezers die overwegen op 50Plus te stemmen, vertrouwt 38 procent hem, 26 procent vertrouwt hem niet en 36 procent weet het niet.

Ipsos vroeg kiezers naar hun vertrouwen in en sympathie voor kandidaat-lijsttrekkers bij de komende Kamerverkiezingen, uiterlijk maart volgend jaar, en naar de geschiktheid van die kandidaten.

Opvallend is dat PVV-leider Geert Wilders slecht scoort op sympathie: 28 procent van de ondervraagden die wel overweegt op de PVV te stemmen, zegt Wilders onsympathiek te vinden, en 18 procent weet het niet met hem. Kees van der Staaij (SGP) geldt als meest sympathiek; 95 procent van zijn potentiële stemmers mag hem.

Bij PvdA-leider Diederik Samsom hebben de meeste kiezers twijfels over zijn geschiktheid voor het lijsttrekkerschap. De helft van de potentiële PvdA-stemmer acht hem geschikt, 26 procent vindt van niet en de rest weet het niet. (NRC)