Bottelaar van Coca-Cola sluit hoger na beursdebuut

Het aandeel Coca-Cola European Partners (CCEP) beleefde dinsdag een sterk beursdebuut op het Damrak. Het aandeel begon de handel op een koers van 34,15 euro en sloot uiteindelijk 2,5 procent hoger op exact 35 euro. CCEP is een fusiebedrijf met vijftig fabrieken waar onder meer Coca-Cola wordt gebotteld. De handel begon om 15.30 uur op hetzelfde moment in Amsterdam, Londen en New York. In Spanje begint de handel in het aandeel op 2 juni. De fusie werd vorig jaar aangekondigd en deze week afgerond. Het gecombineerde bedrijf heeft activiteiten in dertien landen, telt 25.000 werknemers en een omzet van ongeveer 12,6 miljard dollar. Coca-Cola Company, de Amerikaanse eigenaar van het frisdrankmerk, heeft een belang van 18 procent in de bottelarij. De beursgang wordt gefinancierd met 3,3 miljard dollar aan leningen. Daarmee wordt aandeelhouders van Coca-Cola Enterprises een eenmalig dividend van 14,50 dollar per aandeel betaald. (ANP)