‘Het overviel me hoe snel ik een baan had’

Dionne Knooren (24) is consultant bij communicatiebureau Marcommit. Daarnaast heeft ze een lifestyleblog waar ze af en toe wat mee verdient. Samen met haar vriend woont ze in Amersfoort.

None

IN

‘Voorheen heb ik altijd bijbaantjes gehad in de kinderopvang. Ik heb daar een opleiding voor gevolgd. Maar dit is mijn eerste baan sinds ik mijn hbo-studie sociaal management heb afgerond. Aanvankelijk dacht ik in de kinderopvang verder te gaan, maar ik vond daar toch niet genoeg uitdaging. Het was leuk, maar niet iets voor de rest van mijn leven.

Ik heb deze baan vrij snel gevonden. Ik begon half oktober vorig jaar met het schrijven van brieven naar aanleiding van verschillende vacatures en in december stuitte ik op die van Marcommit. Twee gesprekken en een praktische opdracht verder en ik stond weer buiten met een baan. Het overviel me wel een beetje hoe snel dat ging, maar ik ben heel blij dat het zo is gegaan. Bij andere bedrijven duurde de sollicitatieprocedure meestal langer.

Over mijn salaris hoefde ik niet te onderhandelen, ze boden me 2.250. Naast Marcommit heb ik ook een lifestyleblog waar ik af en toe nog geld mee verdien. Tijdens mijn studie had ik er meer tijd voor en publiceerde ik dus ook meer, maar nog steeds word ik regelmatig benaderd om mee te gaan op een persreis of te schrijven over producten die me worden toegestuurd. Ik zou met mijn blog veel meer kunnen verdienen als ik het commerciëler aan zou pakken, maar het is voor mij meer een hobby. Ik hoef er niet rijk van te worden.”

UIT

‘Sinds kort woon ik samen met mijn vriend. Aan onze uitzet zijn we tot dusver 3.000 euro kwijtgeraakt. Het huis was volledig gerenoveerd dus daar hoefden we niks aan te doen, maar behalve de eetkamerstoelen en ons matras hebben we alles nieuw gekocht. Wat we nog missen is een kast, wat lampen en wat schilderijen of foto’s voor aan de muur. Ik heb in de kringloopwinkel een kaart van de Benelux op de kop getikt voor 0,20 cent en die heb ik in delen ingelijst. Zo hangt Limburg nu boven onze eettafel, omdat we allebei uit die provincie komen.

Afhankelijk van hoeveel kleding ik krijg toegestuurd om op mijn blog over te schrijven, koop ik zelf met enige regelmaat iets nieuws. Ik vind het leuk om met kleding je persoonlijkheid te uiten. Laatst heb ik vanwege mijn werk een nieuwe zomergarderobe aangeschaft. Er zijn namelijk eisen gesteld aan hoe we op kantoor mogen verschijnen, het moet wel representatief zijn. Blote schouders, korte rokjes of een jeans met gaten mag bijvoorbeeld niet. Een nette spijkerbroek of iets met korte mouwen mag wel, en liever nette sneakers dan Nike Air Max. Het kostte me 200 euro, maar dat geef ik maandelijks al snel uit aan nieuwe kleding.

Sinds kort sparen mijn vriend en ik voor het huis en voor vakanties. Het leek ons wel zo handig om geld achter te de hand te houden voor het geval dat de wasmachine stuk gaat of voor als we op reis gaan.”

    • Liza Titawano Foto