Broeckx behandeld maar blijft in coma

Wielrenner Stig Broeckx is dinsdag in het ziekenhuis in Aken twee keer geopereerd vanwege de toenemende druk in zijn hersenen na een zware val in de Ronde van België afgelopen weekend. Door de dubbele ingreep is de hersendruk gestabiliseerd, laat zijn ploeg Lotto-Soudal weten. De 26-jarige Belg blijft de komende tijd in een kunstmatige coma om zijn lichaam de kans te geven te herstellen van de operaties en de verwondingen. Verdere prognoses kunnen nog niet gemaakt worden. Broeckx was het voornaamste slachtoffer van een massale valpartij zaterdag in het peloton tijdens de vierde etappe van de Ronde van België. De valpartij werd veroorzaakt door twee motorrijders die het peloton wilden passeren en onderuit gingen toen het fietspad voor hen ophield. Negentien renners raakten betrokken. Elf moesten naar het ziekenhuis. (ANP)