Dertien arrestaties bij grote politieactie in Groningen

Bij een grote politieactie in de provincie Groningen zijn bij invallen op negentien locaties dertien mensen gearresteerd, op verdenking van deelname aan een criminele organisatie, witwassen en hennephandel, -teelt en -export of faciliteren ervan. Zeven hennepkwekerijen en één wietdrogerij zijn opgerold. Zeventien woningen en twee bedrijfspanden in de stad Groningen, Hoogezand, Appingedam, Uithuizen en Eelde zijn doorzocht. Vier panden zijn in beslag genomen, net als auto’s en gegevensdragers. Verder zijn contant geld en sieraden aangetroffen. Doel van de invallen was het ondermijnen van georganiseerde criminaliteit, meldt de politie. De actie, waaraan circa 175 agenten meededen, was het resultaat van een onderzoek dat eind 2015 werd opgezet. (NRC)