Recensie

Een game als een afgeprijsde dvd

Ontferm je deze week over schattige robots en gele monsters, om ze veilig door het spel heen te loodsen. Maar wat doe je met snoezige varkentjes, zachtaardige katjes en lieve aapjes? Die schiet je genadeloos weg met een kanon, een gruwelijke dood tegemoet.

None

Als Monument Valley een Hollywood blockbuster was, dan was Mekorama een afgeprijsde dvd in de bak bij de kassa van de supermarkt. Met bijna hetzelfde hoesje en dus eenvoudig te verwarren met het veel betere origineel. In tegenstelling tot een zogeheten ‘mockbuster’ is Mekorama nog best leuk. Het is eerder de Armageddon van Deep Impact (of andersom afhankelijk van je smaak) dan het wanstaltige The Apocalypse. Net zoals in Monument Valley draait deze puzzelgame om het manipuleren van de spelomgeving. Je moet een schattig robotje naar het eindpunt van een driedimensionaal labyrint navigeren. Bekeken vanuit een isometrisch oogpunt kan je het doolhof draaien terwijl je blokjes en molens verschuift. Waar de graphics en gameplay van Monument Valley dynamisch en zacht ogen, is Mekorama net iets stijver. De robot beweegt niet zo soepel en hoewel dat niet heel storend is, merk je het wel. Om deze game te vergelijken met Monument Valley (€2,99) is misschien oneerlijk, want Mekorama is geheel gratis. Deze kloon is niet beter dan het origineel, maar goed te pruimen.