Bertens in Parijs uitgeschakeld in het dubbelspel

Samen met Johanna Larsson verloor ze in de kwartfinales van Kristina Mladenovic en Caroline Garcia.

Kiki Bertens tijdens haar enkelpartij eerder op de dag.
Kiki Bertens tijdens haar enkelpartij eerder op de dag. Foto Martin Bureau / AFP

Kiki Bertens is er woensdag niet in geslaagd de halve finales van het dubbelspel op Roland Garros te behalen. Samen met haar Zweedse partner Johanna Larsson verloor Bertens in twee sets van het duo Kristina Mladenovic en Caroline Garcia: 7-5 en 6-3. Eerder op de dag kwam Bertens ook al in actie in het enkelspel.

Met name in de eerste set wisten Bertens en Larsson goed weerstand te bieden tegen de Franse tegenstanders. Aanvankelijk kwamen ze zelfs een break voor, maar die voorsprong bleef niet lang staan. In de tweede set leek de vermoeidheid er vervolgens in te sluipen bij Bertens, die slechts een paar uur rust tussen beide partijen had.

Nog wel actief bij het enkelspel

Door haar uitschakeling kan Bertens zich nu volledig richten op het enkeltoernooi, waarin ze eerder op de dag de kwartfinale bereikte. Ze speelt daarin tegen Timea Baczinsky, de nummer acht van de plaatsingslijst, die woensdag won van Venus Williams. Bertens zelf was in twee sets te sterk voor de Amerikaanse Madison Keys.

Over het opofferen van het dubbeltoernooi om zo fit mogelijk te zijn voor het enkelspel wilde Bertens na haar partij tegen Keys niets weten. De Nederlandse voelde zich naar eigen zeggen fit genoeg om nog “lekker een ‘dubbeltje’ te spelen”. Bertens stond hiervoor slechts een keer eerder in de kwartfinales bij het dubbelspel op een grandslamtoernooi.

    • Joost Pijpker