Afgetreden topman van Zwitserse verzekeraar Zurich pleegt zelfmoord

Nog geen half jaar na zijn aftreden als bestuursvoorzitter van de Zwitserse verzekeringsreus Zurich Insurance heeft Martin Senn zelfmoord gepleegd. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt. De zelfmoord is extra opmerkelijk omdat in 2013 een bestuursgenoot van Senn, de toenmalige financieel directeur Pierre Wauthier, ook een einde maakte aan zijn leven. Destijds kwam een onafhankelijke onderzoekscommissie tot de conclusie dat er geen sprake was van onredelijke werkdruk of slechte behandeling van Wauthier bij de verzekeraar. Over de exacte reden van Senns zelfmoord doet Zurich geen uitspraken: „Uit respect voor Martin en zijn familie.” Senn trad af als bestuurder na slepende problemen met een van de belangrijkste divisies en een mislukte poging om de Britse concurrent RSA over te nemen. Hij werd vervangen door de voormalige topman van concurrent Generali. (NRC)