Tom Dumoulin gaat toch van start in de Ronde van Frankrijk

Tom Dumoulin gaat begin juli van start in de Ronde van Frankrijk. Er was lang onduidelijkheid over zijn deelname aan de Tour, omdat hij zich deze zomer vooral richt op de individuele tijdrit bij de Olympische Spelen in Rio. Hij viel uit in de Ronde van Italië nadat hij zes dagen de leiderstrui had gedragen. Dumoulin had van de Giro d’Italia zijn eerste hoofddoel gemaakt. Hij slaagde in zijn opzet om op de openingsdag de leiderstrui te veroveren, maar kreeg later te maken met fysiek ongemak, waardoor een zijn lange tijdrit in het water viel. Hij had last van zijn zitvlak. Vorig jaar deed Dumoulin lang mee om de eindzege in de Ronde van Spanje, nadat hij in de Tour de France na een val had moeten opgeven. In de Tour van dit jaar is de dertiende etappe een individuele tijdrit over een 37 kilometer lang, heuvelachtig parcours. Die etappe lijkt Dumoulin op het lijf geschreven. (ANP)