In beeld

Slaap lekker

Bart Heynen fotografeerde 31 slapers. Hij installeerde zijn camera en flitser boven het bed en gaf ze maar één aanwijzing: ‘slaap lekker’. 's Nachts fotografeerde hij ze met een timer. Van het project maakte hij het boek Slapers, met een toelichting van hoogleraar Johan Verbraecken, medisch coördinator van het Slaapcentrum in Antwerpen.
Jamal Ouariachi, 00:32 uur. Auteur Ouariachi schreef in het boek over zijn ervaring om slapend gefotografeerd te worden.
Bart Heynen
De camera en flitser werden om de dertig minuten automatisch geactiveerd, een uur nadat de slapers naar bed gingen. Een fotoshoot bestaat dus uit gemiddeld zeven uur, resulterend in veertien opnames. Als een fotocollage minder dan veertien beelden bevat, betekent het dat de slaper die nacht minder dan acht uur sliep.
Bart Heynen
Evi Hanssen, 00:28 uur.
Bart Heynen
Evi Hansen.
Bart Heynen
Elodie Ouedraogo and Jeroom Snelders, 5 augustus, 06:36 uur.
Bart Heynen
Elodie en Jeroom, 5 augustus, tussen 02:06 uur en 08:06 uur.
Bart Heynen
Johan Verbraecken, 26 juli 2014, 03:03 uur.
Bart Heynen
Johan Verbraecken, 26 juli 2014, tussen 01:03 uur en 07:33 uur. De collage van slaapprofessor Johan Verbraecken toont wat een rustig en exact slaper hij is.
Bart Heynen