Door politie doodgeschoten man in Schiedam had geen wapen

De 21-jarige man werd maandagavond doodgeschoten na melding van een beroving.

Politieauto bij het Prinses Beatrixpark maandagavond. Foto Marten van Dijl / ANP

De man die maandagavond in Schiedam werd doodgeschoten door de politie droeg geen wapen bij zich. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag verklaard. Het OM laat verder weten dat het een 21-jarige man betrof uit Capelle aan den IJssel.

Twitter avatar OM_Rotterdam OM Rotterdam In Schiedams park door politie neergeschoten man is 21-jarige Capellenaar. Rijksrecherche onderzoekt de zaak https://t.co/quFDmDVvrK

De politie rukte maandagavond uit nadat zij een melding had ontvangen van een beroving, waarbij geschoten zou zijn. De man die van de misdaad verdacht werd, werd later door de politie neergeschoten in het Prinses Beatrixpark, aan de rand van de stad. Hij overleed ter plekke.

Maandagavond kon een politiewoordvoerder nog niet zeggen of de verdachte een wapen bij zich droeg. Nu blijkt dus volgens het OM dat de man ongewapend was.

“De Rijksrecherche is onder leiding van een Rotterdamse officier van justitie een onderzoek begonnen naar het incident”, aldus het OM. Dinsdag werd de hele dag technisch onderzoek verricht in het park. De agent die het fatale schot loste heeft eerder op de dag een verklaring afgelegd. Verdere details wil de politie momenteel niet geven.

De locatie van het schietincident:

    • Casper van der Veen