Curry schiet Warriors in finale

De finale van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA gaat net als vorig jaar tussen Cleveland Cavaliers en Golden State Warriors. De Warriors bekroonden maandag een indrukwekkende comeback in de best-of-sevenserie tegen Oklahoma City Thunder. Stephen Curry en zijn ploeggenoten stonden in de serie met 3-1 achter, maar de titelverdedigers toonden hun klasse door terug te komen en ook het beslissende zevende duel te winnen: 96-88. „Het was heel zwaar om terug te komen”, zei Curry. „We mogen trots zijn op deze prestatie en kijken nu uit naar meer overwinningen.” De meest waardevolle speler (MVP) uit het reguliere seizoen nam de Warriors in de beslissende confrontatie met Oklahoma City Thunder op sleeptouw met 36 punten. Curry gooide zeven driepunters raak, ploeggenoot Klay Thompson kwam mede dankzij zes driepunters tot 21 punten. De eerste van maximaal zeven duels in de finale is donderdag, in Cleveland. (ANP)