Vluchten stilgelegd in Keulen om verdacht persoon

Een 62-jarige man had haast en wist ongecontroleerd in de veiligheidszone te komen.

Passagiers wachten bij terminal 1 op luchthaven Keulen/ Bonn terwijl de politie surveilleert. Foto: Marius Becker / AP

Een deel van het vliegverkeer op luchthaven Keulen/Bonn is maandag stilgelegd op last van de politie, nadat een persoon ongecontroleerd in de veiligheidszone wist te komen. Dat melden verschillende Duitse media. Terminal 1 werd ontruimd.

De krant Kölner Stadt-Anzeiger meldt dat de verdachte, een 62-jarige Spanjaard, na een zoekactie met politiehonden is opgepakt en naar het politiebureau is gebracht. De man wist via een deur naast de supermarkt in de beveiligde zone te komen, zo schrijft de Keulen Rundschau. Volgens de federale politie had de passagier haast en probeerde hij zijn vlucht te halen.

Vliegverkeer dat vanaf terminal 1 zou vertrekken werd stilgelegd; vliegtuigen die nog aan de grond stonden werden opgedragen terug te taxiën. De mensen in de hal moesten opnieuw door de controle. Het vliegverkeer vanaf terminal 2 kon wel gewoon doorgaan.

In maart was er een vergelijkbaar incident op de luchthaven. Het vliegveld werd toen deels ontruimd nadat een vrouw door de beveiliging was gelopen zonder controle. Alle passagiers in terminal 2 moesten daarna opnieuw door de veiligheidscheck. Het incident bleek achteraf niks met terrorisme te maken te hebben.