Twee Nederlanders verongelukt in Venezuela

Bij een zwaar ongeluk zijn negen mensen om het leven gekomen, onder wie een 31-jarige vrouw en 22-jarige man uit Nederland.

Het afgelopen weekend zijn bij een zwaar auto-ongeluk in Venezuela twee Nederlanders omgekomen. In totaal kwamen negen mensen om het leven, onder wie een 31-jarige vrouw en een 22-jarige man. Dat meldt persbureau ANP op basis van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Volgens de lokale krant El Norte hoorden de toeristen bij een groep die een maand op reis was in het land. Bij het ongeluk kwamen ook Duitsers, Oostenrijkers en Venezolanen om het leven en raakten twee mensen zwaargewond.

De bestuurder van de jeep, waarmee de toeristen een tour maakten, raakte in de regio Freites del estado Anzoátegui van de weg toen de chauffeur de macht over het stuur verloor. De auto vloog over de kop en botste met een vrachtwagen. De krant El Norte meldde dat na afloop van het ongeluk bezittingen en geld van inzittenden zijn gestolen door omstanders.