Star Wars IV, maar dan plat

Internet en het scrollwieltje hebben ontwerpers de mogelijkheid gegeven hele lange infographics te maken. Bijvoorbeeld om te illustreren hoe groot ons zonnestelsel en hoe groot het heelal is. Fans van Star Wars krijgen waarschijnlijk een lamme vinger van deze 123 meter lange infographic van Star Wars IV: A New Hope, waarin het hele verhaal verteld wordt.

De maker, de Zwitserse kunstenaar Martin Panchaud, wil met het werk tegen de voorkeur van „het internet” ingaan voor korte verhalen, samenvattingen en snel behapbare content.

Panchads 123 meter lange tekening bestaat uit 157 aan elkaar geplakte afbeeldingen. De personages van de film worden in de infographic weergegeven met gekleurde bolletjes, en alle conversaties staan uitgeschreven (inclusief de bliepjes van R2D2). Het hele gevecht om de Death Star met alle vliegtuigen passeert de revue, inclusief alle check-ins van de verschillende piloten. Zie: nrch.nl/52uw