OM wil vrijspraak verdachte

Het OM vraagt de rechter vrijspraak voor Martien Hunnik in de geruchtmakende Hilversumse ‘showbizzmoord’. Hunnik werd in 1984 veroordeeld voor de moord op de platenproducer Bart van der Laar in 1981, maar heeft mogelijk acht jaar onterecht in de gevangenis gezeten. De zaak wordt op last van de Hoge Raad opnieuw behandeld.

Volgens het OM is de verklaring waarin Hunnik de moord bekende niet langer geloofwaardig. De verdachte werd in 1983 opgepakt op verdenking van de moord op Van der Laar, die in 1981 in zijn woning met een schotwond aan het hoofd werd gevonden en drie dagen later overleed. Hunnik, die een kortstondige seksuele relatie met het slachtoffer had, bekende in eerste instantie, maar trok zijn verklaring later in en hield daarna altijd vol onschuldig te zijn. Toch werd hij veroordeeld voor twee jaar cel en tbs. Uiteindelijk bracht hij acht jaar in de cel door en stond onder behandeling. (NRC)