Boeken

Schrijfambities? Doe mee aan de Lowlands Schrijfwedstrijd

Ambitieuze korteverhalenschrijvers kunnen tot 1 juli een verhaal van maximaal 1700 woorden insturen. De winnaar wordt gepubliceerd in nrc.next.

Altijd al schrijver willen worden? Doe dan mee aan de vierde Grote Lowlands Schrijfwedstrijd, een literaire wedstrijd die wordt georganiseerd door popfestival Lowlands, uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en nrc.next. Het beste verhaal komt in nrc.next en wordt samen met andere genomineerde verhalen opgenomen in een digitaal Lowlandsboek. Inzendingen voor de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd kan vanaf vandaag. De inzendingstermijn sluit op vrijdag 1 juli.

Het stuk moet wel aan een aantal eisen voldoen. Je korte verhaal moet tussen de 1200 en 1700 woorden bedragen. Het moet proza zijn, dus geen songteksten, essays, kinderboeken, strips of poëzie. Ook mag je korte verhaal niet eerder gepubliceerd zijn als zelfstandige uitgave, in bundel, tijdschrift of als e-book), moet het in het Nederlands geschreven zijn. Deelnemers mogen maar één verhaal inzenden. Dat kan naar schrijfwedstrijd@lowlands.nl.

Het winnende verhaal wordt gepubliceerd in nrc.next. Daarnaast krijgt de winnende auteur een persoonlijk gesprek met een redacteur van Nijgh & Van Ditmar en mag hij of zij deelnemen aan een masterclass van de Querido-academie. Ook mag de winnende auteur zijn of haar verhaal voorlezen op Lowlands.

Vierde editie Grote Lowlands Schrijfwedstrijd

Het is de vierde keer dat de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd wordt gehouden. De vorige drie edities werden gewonnen door Erik Winter, Nicole van den Berg en Derk Fangman. Bij beide edities werden er rond de 500 verhalen ingestuurd.

Uit de inzendingen worden de twintig beste verhalen gekozen door een vakjury en gebundeld in een e-book. De jury bestaat uit juryvoorzitter Ellen Deckwitz, Hans van Rompaey (literair programmeur van Lowlands), Elik Lettinga (uitgever bij Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar) en Thomas de Veen (redacteur nrc.next)