Politie doodt mogelijke overvaller in Schiedam

De persoon die de overval meldde, zei volgens de politie ook dat hij bij de beroving beschoten was.

Foto Koen van Weel / ANP

In Schiedam heeft de politie maandagavond een man doodgeschoten die zich kort daarvoor schuldig zou hebben gemaakt aan een overval. Dat gebeurde in een poging de man te arresteren, zo laat de politie weten. De agenten waren kort daarvoor uitgerukt omdat iemand een melding had gedaan van een beroving.

Twitter avatar Politie_Rdam Politie Rotterdam eo Verdachte beroving #PrinsesBeatrixPark #Schiedam is overleden.
Twitter avatar Politie_Rdam Politie Rotterdam eo Melder beroving #PrinsesBeatrixPark #Schiedam zegt ook te zijn beschoten. Verdachte neergeschoten door agenten bij aanhouding.

Volgens de politie liet de melder weten dat hij bij de beroving beschoten was. Of het slachtoffer een wapen bij zich had, kon een woordvoerder van de politie nog niet zeggen. Ook andere details over het incident had de zegsman maandagavond nog niet. Het incident vond plaats in het Beatrixpark, aan de rand van de Zuid-Hollandse stad.

Toen agenten maandag de mogelijke dader in beeld kregen, probeerden ze hem te arresteren. Daarbij zijn schoten gelost en is het slachtoffer zwaargewond geraakt. Kort daarop liet de politie weten dat de man was overleden.

Dit bericht wordt aangevuld zodra meer bekend is.