Ontvoerde profvoetballer Pulido weer vrij

De Mexicaanse voetballer werd zaterdagnacht ontvoerd toen hij met zijn vriendin een feestje verliet.

Alan Pulido, hier nog in dienst van zijn vorige club Tigres Foto: Julio Cesar Aguilar Fuentes / AFP Photo

De Mexicaanse profvoetballer Alan Pulido, die zaterdagnacht in Noordoost-Mexico was gekidnapt, is weer in veiligheid. Agenten bevrijdden hem maandagochtend vroeg van zijn ontvoerders, zo melden de autoriteiten tegen persbureau AP. Pulido komt uit voor de Griekse profclub Olympiakos Pireaus.

Er zou één persoon zijn aangehouden naar aanleiding van de ontvoering. De autoriteiten hebben verder geen details bekendgemaakt over het lot van de daders.

Pulido liep na zijn bevrijding naast de gouverneur van de Mexicaanse staat Tamaulipas. Eén van zijn handen was in verband gewikkeld. Hij reageerde opgelucht op de vraag hoe het met hem ging: “Goed, godzijdank.” De spits is meegenomen naar het ziekenhuis voor medisch onderzoek.

Tekst gaat verder na de tweet

Twitter avatar WisoVazquez Wiso Vazquez Alan Pulido with a bandage on one of his hands. https://t.co/qjTVIaAoES

Meegenomen na feestje

Zaterdagnacht werd Pulido meegenomen door onbekende ontvoerders toen hij met zijn vriendin een feestje verliet in zijn geboortestad Ciuadad Victoria. Zijn auto werd ingesloten door een andere groep auto’s, meldt de Mexicaanse nieuwssite El Debate. Vervolgens zou hij met geweld zijn auto uit gesleurd zijn.

De 25-jarige spits was volgens lokale media op vakantie in zijn geboortestad, die bekend staat als gewelddadig.

    • Sjoerd Klumpenaar