Omgeving Witte Huis afgezet na vondst pakketje

Een man gooide een pakketje over het hek van het terrein rondom het Witte Huis.

Een medewerker van het speciale beveiligingsteam van het Witte Huis. Foto Yuri Gripas / Reuters

Een deel van het terrein rondom Witte Huis is maandag afgegrendeld na de vondst van een verdacht pakketje. Medewerkers van de geheime dienst onderzochten het noordelijke deel van het terrein. Dat melden Amerikaanse media. De “lockdown” is inmiddels weer opgeheven.

Volgens de lokale radiozender WTOP gooide een persoon het pakketje over het hek van de campus van het Witte Huis. President Barack Obama was tijdens het incident in het Witte Huis aanwezig. De gooier van het pakketje werd kort na zijn daad aangehouden, aldus een federale politieagent. Toeristen werden weggehaald bij het hek.

De explosievenopruimdienst werd op het pakketje afgestuurd. Daarin bleken slechts papieren te zitten.

Eerder deze maand werd een gewapende man neergeschoten op het terrein van het Witte Huis. Hij droeg een wapen en negeerde meerdere bevelen om dit te laten vallen. Ook toen werd het Witte Huis voor korte tijd afgegrendeld.

Het is maandag Memorial Day in de Verenigde Staten. Dat is een officiële feestdag waarop wordt stilgestaan bij de Amerikanen die gesneuveld zijn tijdens conflicten. Eerder op de dag bezocht president Obama zoals ieder jaar het Arlington National Cemetary.

    • Casper van der Veen