Noodweer in Zuid-Duitsland kost drie mensen het leven

Een deelstaat kampt met hevige regenval en overstromingen. Een rivier trad buiten zijn oevers, twee bruggen zijn weggespoeld.

Brandweerlieden klimmen over het puin in een straat in Braunsbach, het zuidwesten van Duitsland. Foto Franziska Kraufmann / dpa via AP

Door zware regenval en overstromingen in het zuidwesten van Duitsland, in de deelstaat Baden-Württemberg, zijn drie mensen om het leven gekomen. Dat meldt de Duitse krant Die Welt. Het gaat om een brandweerman en twee burgers.

In Weissbach werd een man verrast door een overstroming toen hij in een ondergrondse garage was. In een poging iemand te redden kwam een brandweerman in Schwäbisch Gmünd om het leven. De persoon die hij probeerde te redden, is ook omgekomen. De brandweer stond zondag met de knieën in het water. In de nacht van zondag op maandag waren 150 brandweermannen en mensen van het Rode Kruis een overzicht van de situatie te krijgen.

De deelstaat kampt met hevige regenval, die zorgt voor overstromingen. Rivier Kocher, in de nabijgelegen plaats Baunsbach, is buiten zijn oevers getreden. Twee bruggen in Braunsbach-Steinkirchen zijn weggespoeld. Auto’s worden meegesleurd in het water en huizen zijn beschadigd. Volgens de politie is de schade aan de huizen aanzienlijk, maar zijn daar geen gewonden gevallen.