Een nieuwe regisseur, maar wie wordt de volgende Bond?

Regisseur Sam Mendes van de laatste twee Bondfilms Skyfall en Spectre, gaat niet de volgende Bondfilm regisseren. Dat zei hij zaterdag op een literair festival in Wales, aldus The Guardian. „Het was een ongelooflijk avontuur en ik heb van elke seconde genoten, maar ik denk dat het nu tijd is voor iemand anders.” Sam Mendes was eerst theaterregisseur, daarna regisseerde hij onder meer American Beauty en Revolutionary Road. Hij zei te hopen dat de volgende Bondregisseur „uit een onverwachte hoek” komt, net als hijzelf eerder. Zo zeker als het vertrek van de Bondregisseur is, zo onduidelijk is het vooralsnog of Daniel Craig weer de hoofdrol speelt in de nu nog titelloze film. Het zou zijn vijfde Bondfilm worden. Er zijn geruchten over vervangers: Tom Hiddleston of Idris Elba. Gillian Anderson (The X-Files, The Fall) zou de eerste vrouwelijke Bond willen worden. Over die geruchten zei Sam Mendes bij dezelfde gelegenheid dat lobbyen zinloos is: „Het is geen democratie, de beslissing wordt genomen door de producer van de serie, Barbara Broccoli.” (NRC)