Economie

Indonesië loert op halal-toerisme

Foto iStock

Wat gebeurde er in Azië terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Indonesië wil een belangrijkste bestemming worden voor gelovige islamitische vakantiegangers. Zogenoemd halal-toerisme moet bezoekers naar prachtige en relatief conservatieve eilanden als Lombok halen. Dat schrijft de Nikkei Asian Review.

Het potentieel is enorm, denkt minister Arief Yahya van Toerisme. ,,Nog groter zelfs dan de Chinese markt”, zegt de minister. Om meer toerisme te stimuleren heeft Indonesië een groot deel van de visumverplichtingen geschrapt.

Duterte wil welvaart breder verdelen

De aanstaande Filipijnse president Rodrigo Duterte wil de winsten van economische groei eerlijker verdelen, maar hij zal het economische beleid van voorganger Aquino niet helemaal omgooien. Dat zei Carlos Dominguez, de aanstaande minister van Financiën op een persconferentie in Manilla. The Wall Street Journal schrijft erover.

Dominguez wil ook corruptie bestrijden binnen zijn eigen ambtenarij. Hij denkt dat het land dagelijks 6,4 miljoen dollar aan inkomsten misloopt door corruptie bij de douane.

Huizenmarkt Sydney dendert door

Makelaar zijn in Sydney is momenteel niet bijzonder uitdagend. De huizenmarkt draait op volle toeren. Afgelopen weekend wist projectontwikkelaar LendLease Group binnen vier uur 391 nieuwe appartementen van een project dichtbij het zakenhart van de stad te verkopen, schrijft Bloomberg.

De appartementen zijn in 2019 klaar.