Gonzalo Higuaín voert z’n marktwaarde nog even wat verder op

Het was weer een weekend om gauw te vergeten vanuit Oranje-perspectief gezien. Snel vergeten en vluchten in de beste goals van dit weekeinde. Alweer.

Het was vanuit Oranje-perspectief weer een weekend van hoofdschudden. Snel vergeten en vluchten in de beste goals van dit weekeinde. Alweer.

3. Henrikh Mkhitarian (Armenië)

Lekker seizoen achter de rug bij Borussia Dortmund met 13 goals en 20 assists. Dit weekend met Armenië geoefend tegen Guatemala: een affiche, gezien de uitslag van 7-1, dat er typisch eentje lijkt voor belchinezen en abnormaal gokgedrag in Singapore of zo. Hoe dan ook, Mkhitarian leverde zaterdag een keurige hattrick af en van z’n drie goals was dit de mooiste:

2. Jorge (Flamengo)

De Braziliaanse competitie is op dit moment a gift that keeps on giving, zoals ze in het Engels zeggen. Twee weken onderweg, die Campeonato Brasileiro de Futebol de 2016, en nu de Europese liga’s op hun gat liggen een welkome bron van heerlijke goals. Deze week de 20-jarige Jorge Marco de Oliveira Moraes, jeugdinternational en nu vereeuwigd in deze rubriek:

1. Gonzalo Higuaín (Argentinië)

Hij zat twee weken geleden ook al in de top 3 maar werd toen afgetroefd door een speler van De Graafschap en een Zweed. Nu is de eerste plek echt voor Gon-za-lo. Hij heeft een uiterst productief seizoen achter de rug en lijkt die vorm door te trekken naar de Copa America: Bergkamp had deze goal kunnen souffleren. Zonder twijfel onderwerp van vele transfergeruchten komende zomer.