Wij MoszkowiczNPO 2, 20.35-22.00u.

Ook de derde generatie Moszkowicz begint zich te roeren. Televisiemaker Max junior junior maakt een film over zijn vader Robert, die al zo’n drie decennia lang geldt als „het zwarte schaap” van de beruchte Joodse advocatenfamilie. Nog zwarter dan zijn broers Bram en David, dus.

Vader Robert (63) was aan de heroïne, verloor een kind, dat verslaafd werd geboren, lichtte zijn cliënten op, zat in de cel, ging bankroet, en werd van het tableau geschrapt, net als twee van zijn broers. Robert lijdt onder de afwijzing van zijn vader Max. En onder diens oorlogstrauma. Hij schreef het zelf allemaal op in zijn memories De straatvechter.

Zoon Max vraagt zijn broers en zussen naar de ergste herinnering aan hun vader. Twee van hen zeggen: „Dat hij heroïne gebruikte in mijn bijzijn.”

Max volgde zijn vader zes jaar lang. Hij wil het allemaal weten omdat hij zelf ook last heeft van een „razende alcoholist” die in hem leeft en er graag uit wil. Komen de zonden van de vader wederom over de zoon?

Robert en Max junior junior gaan samen naar de Klaagmuur in Jeruzalem voor de katharsis.