Cultuur

Dit schrijven andere media vandaag

Foto ANP

Dit zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere media.

Overwerken in toprestaurants is investering

Nuttig toch: uren langer werken dan je rooster in een restaurant. Daar leer je veel van, vinden kennelijk veel toprestaurants. 45 procent van de duurdere en betere restaurants vinden dat personeel geen overuren betaald hoeft te krijgen want werken in een toptent is een investering in jezelf. Dat blijkt uit een onderzoek van Misset Horeca waar de Volkskrant over schrijft.

Als de tophoreca alle overuren gaat uitbetalen bestaat er geen tophoreca meer, aldus een restauranthouder in de krant.

Bottelaar Coca-Cola naar de Amsterdamse beurs

Coca-Cola staat vanaf vandaag een beetje genoteerd aan de beurs van Amsterdam. Het betreft niet de frisdrankfabrikant zelf, maar Coca-Cola European Partners. In een interview met de Telegraaf legt topman John Brock uit dat CCEP de bottelaar is van Coca-Cola.

Het bedrijf is gloednieuw en werd pas vorige week opgericht. Het betreft een fusie tussen drie bottelaars in Europa, aldus de krant.

Biotechbedrijf Esperite heeft geldproblemen

Het in Amsterdam beursgenoteerde biotechbedrijf Esperite zit in financiële problemen. Dat meldt het Financieele Dagblad.

Bekend van Cryo-Save, een bank voor stamcellen, dacht Esperite een goed verdienmodel te hebben. Maar uit de boeken blijkt dat er een ”substantiële onzekerheid” is over het voortbestaan van het bedrijf. De problemen liepen zo hoog op dat vorig jaar het bedrijf een miljoen euro leende bij topman en aandeelhouder Frederic Amar.