Britse media vinden nieuwe Top Gear ‘not very good’

Top Gear Gisteren was de eerste aflevering van het populaire autoprogramma van de BBC. Volgens de Britse media was het een fiasco.

„That wasn’t very good, was it?” Met een typisch Brits understatement eindigt het liveblog van The Guardian over de eerste aflevering van Top Gear in een nieuw jasje. Nee, het was niet erg goed. Sterker nog, de bijna voltallige Britse pers oordeelde snoeihard over de uitzending: het was een fiasco.
Liefhebbers van de beroemde autoshow keken deze zondag vol spanning uit naar de nieuwe serie. Na het gedwongen vertrek van Jeremy Clarkson, die ook zijn twee co-presentatoren meenam naar concurrent Amazon, begon een vernieuwde versie met onder andere presentator Chris Evans en acteur Matt LeBlanc. Kon de show overleven zonder het beroemde trio?
Een opiniepeiling op de site van The Independent geeft maandagochtend het vernietigende antwoord: „Nee, de nieuwe ploeg vonkt niet als de oude”, antwoordt 84 procent van de bezoekers.
De kritiek richt zich vooral op radio-presentator Chris Evans. The Independent vindt hem „simpelweg irritant”. Evans probeert Jeremy Clarkson na te doen en dat is geen goed idee. „Soms klinkt het alsof hij zijn teksten opleest.”


Het valt critici op dat er weinig is veranderd aan de show. De locaties zijn even exotisch als altijd en de races even absurd. En dat is een probleem. The Guardian: „Wanneer een programma zo nauw wordt geassocieerd met iemand, of zelfs met drie mensen, is het moeilijk – als anderen het stokje overnemen – niet het gevoel te hebben dat er iets wezenlijks mist.”

Op Twitter richt de kritiek zich vooral op de chemie tussen de presentatoren Chris Evans en Matt LeBlanc.

Anderen denken dat de nieuwe Top Gear het nooit goed had kunnen doen.